Jeg er særlig sensitiv og hvad betyder det for dig og mig?

”Som udgangspunkt er særlige sensitive mennesker mere empatiske og omsorgsfulde, end folk er flest, og er bedre til at aflæse og forstå, hvordan andre mennesker har det, og hvad de har behov for. Det er dog ikke ensbetydende med, at de altid har overskud til at tilfredsstille deres behov”.

Sensitive mennesker oplever energier ved andre mennesker meget tydeligt og det er meget imprægnerende. Forskellige fra person til person, mærkes humør, sindsstemning, troværdighed, sorg, glæde, ærlighed samt deres frastødende og ligegyldighed væsen. Sensitive mennesker mærker også energierne mange andre steder som f.eks. i naturen og i huse.

Disse oplevelser kan være meget trættende og overvældende for et særlig sensitiv og fintfølende menneske.

Det at komme ind i et lokale, f.eks. til en familiefest eller andet selskab, kan de mærke stemningerne helt ned i den anden ende af lokalerne. De mærker det også på
f. eks. arbejdspladsen, indkøbscenter, til koncert, i biografen og mange andre steder, hvor der foregår en masse ting og hvor der opholder sig mange mennesker.
Da bliver sensitive mennesker, til tider nød til at trække sig.

Trække sig for de stimulanser og stemninger, som er at være observerende og tilbagetrukken og bare at være tilstede uden at gøre væsen af sig. Sensitive mennesker bliver tit misforstået, og opfattet som sur og trist, indadvendt og ikke interesseret. Men nej, sensitive mennesker, kan have en lige så god oplevelse eller fest, som andre, men de har lært at passer bare på sig selv.
Forstil dig at luften er forurenet, det lugter, sådan har et særlig sensitiv menneske det. Så derfor er det vigtigt at passer på sig selv.

En god ide er, inden du går ud i verden, at beskytte sig ved, at forestille dig et lys rundt omkring dig, eller forestil dig at du tager en dragt på, sådan en der sidder helt ind til kroppen. Du kan også forestille dig at du sætter et skjold op foran dit hjerte.
Træk så vejret dybt og smil til verden. Få energien til at blive ved dig selv, ved at sætte pegefinger og tommeltot sammen. Derved bliver energien ved dig og du ”blender” dig ikke med andres energi.

Hver 5. danskere er særlig sensitive!

Lene Vanting, den 23.3.2019